Barbie 2: Mattel Streeft naar een Filmfranchise

Hoewel Greta Gerwig misschien klaar is met de wereld van Barbie-films, lijkt Mattel dat niet te zijn, en willen ze van de film een franchise maken.

Mattel’s Begin met Barbie Films

Hoewel Greta Gerwig misschien niet op zoek is naar een Barbie 2, begint Mattel pas net. Mattel wilde de eerste film goed maken. In een recent profiel over wat de toekomst in petto heeft voor Mattels filmplannen, werd CEO Ynon Kreiz gevraagd naar mogelijke vervolgfilms op Barbie. Volgens Kreiz is de ambitie van Mattel om filmfranchises te creëren, maar ze zijn de Barbie-film begonnen met de wens om het eerst goed te krijgen.

Mattel’s Focus op de Eerste Film

“Vanaf het begin zeggen we niet: ‘Okay, laten we al nadenken over film twee en drie.’ Laten we de eerste goed maken en tot een succes maken,” zei Kreiz. “En als je dat doet, openen er heel snel mogelijkheden, als je de eerste film vestigt als een succesvolle vertegenwoordiging van een franchise op het grote scherm.”

Succesvolle Films als Katalysator voor Franchises

“Succesvolle films lenen zich voor meer films,” vervolgde Kreiz. “Onze ambitie is om filmfranchises te creëren.” Kreiz ging verder door te zeggen dat de hoop is “dat er een franchise gaat ontstaan,” en sprak ook over de mogelijkheden voor wat meer Barbies eruit zouden kunnen zien.

De Rijke en Veelzijdige Wereld van Barbie

“Barbie, als merk, heeft veel verschillende uitvoeringen. De productlijnen van Barbie is een heel breed merk. Naast de hoofd Barbie-figuur, heeft ze een familie, ze heeft veel elementen om haar heen in haar universum,” zei Kreiz. “Het is een zeer rijk universum… Het is een zeer breed en zeer elastisch merk, qua mogelijkheden.”

Een Succesvol Begin voor Barbie

Na een openingsweekend van $162 miljoen, scoorde Barbie de hoogste binnenlandse bruto-omzet op een maandag in de geschiedenis van Warner Bros. met $26 miljoen. Dit markeert een enorm succes voor Mattel en toont het potentieel voor toekomstige ontwikkelingen binnen de Barbie-franchise.

Met dit in gedachten is het spannend om vooruit te kijken naar de toekomst van Barbie in de filmindustrie. Met het potentieel om een volledige franchise te worden, kunnen we ons voorbereiden op een wereld waarin Barbie-films een reguliere feature worden in onze bioscopen.

Blijf bij Panda Bytes om op de hoogte te blijven van de laatste updates over Barbie-films en andere belangrijke nieuwtjes in de filmwereld. We bieden diepgaande analyses, boeiende artikelen en relevante updates om u op de hoogte te houden van deze snel veranderende industrie.

Share this post :

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest

Online Partner Voor Onlineaanwezigheid

JOUW ONLINE PRESENCE KAN (NOG) BETER. WETEN HOE?
Laatste Nieuws
Categorie

Abonneer op onze nieuwsbrief

Word lid van onze Panda Bytes-nieuwsbrief en ontvang het laatste film- en tech-nieuws rechtstreeks in je inbox! Mis niets, meld je nu aan!
Scroll to Top

what you need to know

in your inbox every morning