Boekrecensie: ‘The Sun and The Star’ door Rick Riordan en Mark Oshiro

Stel je voor: je bent een tiener en je bent verliefd. Klinkt als een normale ervaring, toch? Maar wat als jij de zoon van Hades bent en je vriendje de zoon van Apollo? Dat is precies het verhaal van Nico Di Angelo in ‘The Sun and The Star’ – een spannend nieuw avontuur van Rick Riordan en Mark Oshiro, geplaatst in de wereld van Percy Jackson.

Jong zijn en een Halfgod

Nico Di Angelo is niet bepaald een geluksvogel. Maar sinds hij met Will Solace datet, lijkt hij meer en meer geluk te ervaren. Het is echter zeldzaam dat het pad van de zoon van Hades bezaaid is met geluk. Het andere schoen valt altijd – in de vorm van een queeste. Een aanhoudende profetie en een stem die Nico in zijn dromen oproept, leiden hem naar een reddingsmissie in de Onderwereld.

Profetie Vol Ominousity

Terwijl de zomer eindigt en de kampeerders Kamp Half-Bloed verlaten tot volgend jaar, vragen Nico Di Angelo en Will Solace om te blijven voor de winter. Ze hopen op een rustige periode om elkaar echt te leren kennen. Maar zoals we allemaal weten, hebben de Fates daar een andere mening over.

De profetie voor Nico is: “Ga voort en vind degene die jouw naam uitroept, Die lijdt en wanhoop omdat hij weigert te blijven; Daar laat iets van gelijke waarde achter, Of niemand zal ooit je lichaam en ziel vinden.” Vooral de regel over het achterlaten van iets van gelijke waarde bezorgt Nico kopzorgen. En natuurlijk, Will, zijn vriend, staat erop hem te vergezellen.

De ontmoeting tussen Apollo en de Onderwereld

Nico is bezorgd over meer dan alleen de betekenis van de profetie als het gaat om Will naar de Onderwereld te brengen. Will is een kind van Apollo, de Zonnegod, en hij gaat naar de enige plek waar de zon niet schijnt. De Onderwereld is al een zware plaats voor halfgoden, en er zijn letterlijk maar drie halfgoden die ooit uit Tartarus zijn teruggekeerd.

Het normaliseren van homoseksuele relaties

Wat echt lovenswaardig is in ‘The Sun and The Star’ is hoe normaal de relatie tussen Nico en Will wordt voorgesteld. Er is voldoende romantiek en sentimentaliteit, maar ook een (on)gezonde dosis angst en zorgen. Het echte drama draait om Nico en Will die als twee individuen bij elkaar passen, niet als twee mannen. Nico is duisternis en Will is licht, en het vinden van een manier voor deze twee om samen te bestaan, is de kern van hun relatieproblemen.

De nieuwste toevoeging van Rick Riordan aan de wereld van Percy Jackson

Rick Riordan is een zeer productieve auteur. Sinds het eerste Percy Jackson-boek in 2005 verscheen, heeft hij de wereld van Percy uitgebreid met tientallen boeken in verschillende series. Voor de nieuwste toevoeging, ‘The Sun and The Star’, heeft hij samengewerkt met Mark Oshiro om de relatie van Nico en Will een authentieke uitstraling te geven.

 

Share this post :

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest

Online Partner Voor Onlineaanwezigheid

JOUW ONLINE PRESENCE KAN (NOG) BETER. WETEN HOE?
Laatste Nieuws
Categorie

Abonneer op onze nieuwsbrief

Word lid van onze Panda Bytes-nieuwsbrief en ontvang het laatste film- en tech-nieuws rechtstreeks in je inbox! Mis niets, meld je nu aan!
Scroll to Top

what you need to know

in your inbox every morning