Iconische Rollen: De Beste Optredens van David Harbour

In de aanloop naar zijn belangrijke rol in de aankomende Gran Turismo-film werpen we een blik op de meest indrukwekkende optredens van David Harbour.

Het voelt alsof David Harbour al jarenlang een grote naam is. Ondanks zijn verschijning in alles, van War of the Worlds (gecrediteerd als “Dock Worker,” maar ik heb hem nooit kunnen vinden) tot The Equalizer, kwam hij pas recentelijk echt naar voren dankzij zijn fantastische rol in Netflix’s Stranger Things. Dat wil niet zeggen dat de cv van de man geen prestigieuze klussen bevat. Sterker nog, ik heb een aantal van zijn opmerkelijkste optredens bijeengebracht om je voor te bereiden op zijn aanstaande rol in Gran Turismo.

Red Guardian in Black Widow

In Marvel’s Black Widow is David Harbour misschien niet het hoogtepunt van de film, maar hij schittert als Alexei, de ietwat gezette Russische superheld die samenwerkt met Scarlett Johansson’s superspion om enkele vrij generieke schurken te verslaan. Hoewel Harbour niet genoeg te doen krijgt om zijn bestaan volledig te rechtvaardigen en voornamelijk fungeert als een menselijke boksbal, is de cinematografische aanwezigheid en charisma van de man onmiskenbaar, waardoor dit een van de beste optredens van David Harbour is. Hopelijk zal het Marvel Cinematic Universe hem in toekomstige films beter benutten en hem meer maken dan het onderwerp van een handvol cheesy grappen.

Masters in The Equalizer

Harbour’s rol in The Equalizer is klein maar cruciaal. Als Masters, de laaghartige schurk die Denzel Washington‘s kick-ass held, Robert McCall, dwingt om hem te helpen bij het opsporen van nog ergere schurken halverwege de film, herkende ik Harbour voor het eerst van eerdere optredens, hoewel ik hem niet precies kon plaatsen. Het blijkt dat hij een medespeler was in The Newsroom, dat mijn vrouw en ik in één zomer hebben gebingewatcht. Dus hij heeft op zijn minst indruk gemaakt met zijn korte schermtijd.

Gasper in Extraction

Als Gasper laat Harbour zijn fysieke vaardigheden zien en staat hij zijn mannetje tegenover de machtige Chris Hemsworth in Extraction. Hoewel de plotwending te voorzien is, rechtvaardigt de brute afrekening – waarin de twee mannen elkaar tot bloederige pulps slaan – uiteindelijk de spanning. Opnieuw geen langdurige rol, maar wel krachtig genoeg om je aandacht te trekken, grotendeels dankzij de prestaties van Harbour en Hemsworth.

Kerstman in Gewelddadige Nacht

Nu zijn we aan het praten. Hoewel veel van Harbour’s werk na Stranger Things snel vergeten is, geeft Gewelddadige Nacht hem eindelijk een rol die perfect bij zijn talenten past. Hier struint Harbour rond als een grofgebekte, neerslachtige Kerstman die niet langer gelooft in de magie van Kerstmis, maar wiens afbrokkelende ideologie wordt hersteld na een confrontatie met een groep gewelddadige criminelen die een gezin gijzelen. Een voor een gaat Harbour de strijd aan met deze boeven op Die Hard-achtige wijze en weet hij op de een of andere manier unieke nieuwe manieren te vinden om gehakt te maken van een menselijk lijk. Gewelddadige Nacht maakt zijn titel zeker waar. De film is bloederig, grafisch en extreem over-the-top, maar ook hilarisch en ontegenzeggelijk vermakelijk, tot aan de Home Alone-achtige scènes. Harbour geeft zijn Kerstman een stoere uitstraling die uiteindelijk plaatsmaakt voor zijn menselijkheid, wat leidt tot een leuke en verrassend ontroerende finale die het publiek in de kerststemming zou moeten brengen – of hun ingewanden naar buiten zou moeten wringen.

Jim Hopper in Stranger Things

Harbour schoot bijna van de ene op de andere dag naar superstardom dankzij zijn ongelooflijke vertolking van Jim Hopper, de dronken, bittere sheriff van Hawkins, Indiana, die verstrikt raakt in buitengewone gebeurtenissen die zijn leven ten goede veranderen. Nu op weg naar zijn vijfde en laatste seizoen, zou je kunnen betogen dat de sci-fi serie een beetje te lang heeft geduurd. Desalniettemin is de cast voortreffelijk en maken de diverse knipogen naar jaren ’80 popcultuur dat we allemaal op de Leonardo DiCaprio meme lijken uit Once Upon a Time in Hollywood. Voor mij is Jim Hopper nog steeds het hoogtepunt van de show. Vooral seizoen 3 geeft Harbour alle ruimte en stelt hem in staat zijn innerlijke actieheld volledig te omarmen, wat waarschijnlijk de reden is waarom dit mijn favoriete seizoen is. Het helpt dat Harbour eruitziet als een jaren ’80 actieheld, zij het meer John McClane dan Rambo, en hij toont veel chemie met Winona Ryder, wat dit een van de beste optredens van David Harbour maakt. Met wat geluk kan Harbour zijn roem omzetten in nog groter succes, want de man kan acteren met de besten van hen.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws en inzichten op het gebied van films, series, technologie en games? Sluit je dan vandaag nog aan bij de groeiende gemeenschap van Panda Bytes. Met diepgaande recensies, boeiende artikelen en relevante updates biedt Panda Bytes een dynamische mix van inhoud voor de moderne mediageek en technologieliefhebber.

Share this post :

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest

Online Partner Voor Onlineaanwezigheid

JOUW ONLINE PRESENCE KAN (NOG) BETER. WETEN HOE?
Laatste Nieuws
Categorie

Abonneer op onze nieuwsbrief

Word lid van onze Panda Bytes-nieuwsbrief en ontvang het laatste film- en tech-nieuws rechtstreeks in je inbox! Mis niets, meld je nu aan!
Scroll to Top

what you need to know

in your inbox every morning