Netflix Ontwikkelt een JFK Serie à la “The Crown”

Netflix is naar verluidt bezig met de ontwikkeling van een beperkte serie gebaseerd op het leven van de Amerikaanse president John F. Kennedy. Deze reeks vindt zijn inspiratie in het geprezen boek uit 2020, getiteld “JFK: Coming Of Age In The American Century, 1917-1956” van auteur Fredrik Logevall.

Het Leven van John F. Kennedy in Twee Delen

Het boek van Logevall is het eerste deel van een geplande tweedelige biografie over Kennedy. Het eerste deel onderzoekt het leven van JFK vanaf zijn geboorte tot zijn tijd als de jongere Amerikaanse senator van Massachusetts en zijn onsuccesvolle poging tot het vicepresidentschap in 1956. Gedurende deze periode vergaarde hij veel van zijn kennis over internationale betrekkingen.

Het tweede deel van deze biografie zal waarschijnlijk ingaan op zijn streven en overwinning van het Amerikaanse presidentschap. Dit omvat bekende gebeurtenissen zoals de Cubaanse Rakettencrisis en zijn tragische moord in 1963.

Netflix’s Antwoord op “The Crown”?

Met deze nieuwe serie lijkt Netflix een Amerikaanse variant van hun hitserie “The Crown” te willen introduceren. Het is nog onduidelijk of ze hetzelfde format als “The Crown” zullen hanteren, waarbij de acteurs elke paar seizoenen veranderen.

Getalenteerde Namen Verbonden aan het Project

Eric Roth, bekend van films zoals “Forrest Gump,” “Munich,” en “Killers of the Flower Moon”, is aangetrokken om het project te schrijven en uit te voeren als uitvoerend producent. Peter Chernin en Jenno Topping, bekend van Chernin Entertainment (“P-Valley,” “Chief of War,” “Luther: The Fallen Sun”), zullen ook als uitvoerende producenten fungeren. Er wordt momenteel gezocht naar een showrunner voor de serie.

Conclusie

Netflix zet hoog in met de ontwikkeling van deze JFK-serie, waarbij ze hopen een nieuw succes te boeken vergelijkbaar met “The Crown”. Met getalenteerde namen verbonden aan het project en een fascinerend onderwerp, zijn de verwachtingen hooggespannen.

Share this post :

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest

Online Partner Voor Onlineaanwezigheid

JOUW ONLINE PRESENCE KAN (NOG) BETER. WETEN HOE?
Laatste Nieuws
Categorie

Abonneer op onze nieuwsbrief

Word lid van onze Panda Bytes-nieuwsbrief en ontvang het laatste film- en tech-nieuws rechtstreeks in je inbox! Mis niets, meld je nu aan!
Scroll to Top

what you need to know

in your inbox every morning