Nieuwe Distributieovereenkomst tussen Lionsgate en STX: Wat het Betekent voor de Filmwereld

Lionsgate en STX, twee giganten in de filmindustrie, hebben onlangs aangekondigd samen te werken aan de ontwikkeling van televisieseries op basis van bekende films zoals ‘Bad Moms’ en ‘Hustlers’.

Lionsgate en STX gaan samenwerken

Deze week kondigde Lionsgate aan dat ze gaan samenwerken met STX om live-action televisieseries te produceren gebaseerd op de hitcomedy ‘Bad Moms’ uit 2016 en de film ‘Hustlers’ uit 2019, waarin Jennifer Lopez de hoofdrol speelde. Volgens IndieWire maakt deze samenwerking deel uit van een grotere distributieovereenkomst tussen de twee bedrijven.

Wat betekent deze deal voor toekomstige producties?

Dankzij deze nieuwe deal zal Lionsgate niet alleen zorgen voor de binnenlandse distributie van toekomstige STXfilms titels, maar ook voor de marketing en distributie van 75 titels uit de productiebibliotheek van het bedrijf. Hieronder vallen films zoals ‘Bad Moms’ en het vervolg uit 2017, ‘A Bad Moms Christmas’.

Tot op heden zijn er geen details bekend over de nieuwe tv-series en het is onduidelijk of leden van de oorspronkelijke cast of de creatieve teams achter de projecten zullen terugkeren.

Eerdere Pogingen tot Overname

Het is interessant om te noteren dat Lionsgate eerder heeft overwogen om STX en hun uitgebreide bibliotheek te verwerven. Deze deal kwam echter niet tot stand. STX werd later overgenomen door het private equity bedrijf The Najafi Companies, onder leiding van Jahm Najafi.

Recente Successen en Uitdagingen voor STX

Na de overname door The Najafi Companies heeft STX verschillende films geproduceerd, waaronder ‘Run Rabbit Run’, die tijdens het Sundance Film Festival werd verkocht aan Netflix. Ondanks de tegenvallende beoordelingen op Rotten Tomatoes, heeft STX niet stilgezeten en heeft het samengewerkt met bekende regisseurs zoals Guy Ritchie voor zijn laatste twee films.

Aanstaande Releases

De eerste film die onder deze nieuwe distributieovereenkomst zal vallen, is ‘The Marsh King’s Daughter’, met Daisy Ridley in de hoofdrol. De film, geregisseerd door Neil Burger en gebaseerd op het boek van Karen Dionne, zal op 6 oktober in de bioscopen verschijnen. Deze datum is ook de releasedatum voor enkele andere grote projecten, zoals Martin Scorsese’s ‘Killers of the Flower Moon’.

Conclusie

Deze samenwerking tussen Lionsgate en STX belooft een nieuwe dynamiek te brengen in de wereld van film en televisie. Met hun gecombineerde ervaring en expertise zijn we benieuwd naar de innovatieve projecten die uit deze samenwerking zullen voortvloeien.

Share this post :

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest

Online Partner Voor Onlineaanwezigheid

JOUW ONLINE PRESENCE KAN (NOG) BETER. WETEN HOE?
Laatste Nieuws
Categorie

Abonneer op onze nieuwsbrief

Word lid van onze Panda Bytes-nieuwsbrief en ontvang het laatste film- en tech-nieuws rechtstreeks in je inbox! Mis niets, meld je nu aan!
Scroll to Top

what you need to know

in your inbox every morning