Recensie: The Expanse – Een Telltale Serie – Een Nieuw Begin

Inleiding

De wereld van avontuurlijke grafische games heeft met “The Expanse: A Telltale Series” een indrukwekkende nieuwe titel verwelkomd. Als een ode aan het oorspronkelijke bronmateriaal, is dit spel een spannende mix van verhaal en presentatie, perfect voor zowel fans van de serie als nieuwe spelers.

Het Nieuwe Hoofdstuk van Telltale Games

Het was een schok voor velen toen Telltale Games in 2018 zijn deuren sloot. Ze waren immers verantwoordelijk voor het herintroduceren van het point & click genre met toppers zoals The Walking Dead en Wolf Among Us. Gelukkig kocht LCG Entertainment veel van de activa en de naam, met de belofte om het erfgoed van Telltale Games voort te zetten. Nu, in 2023, hebben ze hun belofte waargemaakt met “The Expanse: A Telltale Series”, ontwikkeld door Deck Nine, bekend van de hitserie “Life is Strange”.

Een Spel Voor Iedereen

Vraagt u zich af of kennis van de tv-show of de romans nodig is om het spel te begrijpen? Gelukkig niet. Hoewel bekendheid met de lore de ervaring verrijkt, biedt het spel voldoende context voor nieuwkomers. De conflicten tussen Earthers, Belters en Martians zijn onmiskenbaar enkele van de beste in de space sci-fi genre.

Grafische Vernieuwing

“The Expanse: A Telltale Series” onderscheidt zich duidelijk met een visuele opwaardering. In tegenstelling tot het cell shade art style van eerdere Telltale games, biedt dit spel realistische karaktermodellen. Dit is een welkome verandering, zeker voor een spel dat sterk leunt op besluitvorming en het interpreteren van gezichtsuitdrukkingen.

Gameplay en Verhaallijn

In de eerste aflevering, die nu beschikbaar is van de 5-delige serie, bevinden spelers zich op een “verlaten schip”. Ze kruipen in de huid van Camina Drummer, vertolkt door Cara Gee. Haar rol in het spel weerspiegelt haar sterke prestaties in de tv-serie. Met een focus op verhaalgedreven gameplay, is het verkennen van elk hoekje van het schip aan te raden. Dit voegt niet alleen context toe aan het verhaal, maar verrijkt ook de dialoogkeuzes tijdens gesprekken.

Wat Te Verwachten

In tegenstelling tot eerdere Telltale titels, waarbij de karakterkeuzes vaak niet significant waren, belooft deze serie een onvoorspelbaar en bochtig verhaal. “The Expanse: A Telltale Series” blijft trouw aan het bronmateriaal, zowel in verhaal als in presentatie.

Conclusie

Het kiezen van Deck Nine voor dit nieuwe hoofdstuk van Telltale was een schot in de roos. Voor fans die ooit dachten: “Waarom kunnen Telltale-games er niet zo uitzien en aanvoelen als Life is Strange?”, is hun wens uitgekomen. Met een reeks nieuwe afleveringen in aantocht, kunnen we niet wachten om verder te duiken in deze boeiende wereld.

Share this post :

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest

Online Partner Voor Onlineaanwezigheid

JOUW ONLINE PRESENCE KAN (NOG) BETER. WETEN HOE?
Laatste Nieuws
Categorie

Abonneer op onze nieuwsbrief

Word lid van onze Panda Bytes-nieuwsbrief en ontvang het laatste film- en tech-nieuws rechtstreeks in je inbox! Mis niets, meld je nu aan!
Scroll to Top

what you need to know

in your inbox every morning