‘The Texas Chain Saw Massacre’: Hoe het zich onderscheidt van ‘Friday The 13th’

Gun Interactive, de ontwikkelaar achter het populaire multiplayer horrorspel, heeft bevestigd dat The Texas Chain Saw Massacre niet hetzelfde lot zal ondergaan als Friday The 13th: The Game.

Lancering en Eerste Reacties

Op 18 augustus wordt The Texas Chain Saw Massacre gelanceerd voor PC, PS4, PS5, Xbox One en Xbox Series X|S. De eerste recensies van het spel zijn overwegend positief. De game wordt met veel enthousiasme ontvangen, ondanks enkele vragen over de levensduur van dit specifieke project.

Complicaties met ‘Friday The 13th’

Het probleem met Friday The 13th was complexer dan met The Texas Chain Saw Massacre. Zoals Ronnie Hobbs, de creatieve directeur, uitlegde in een interview met PCGamesN: “Met Texas hebben we direct te maken met Kim Henkel, de enige eigenaar van het IP. We hebben gedurende het hele proces nauw met hem samengewerkt, zowel vanuit creatief als juridisch oogpunt.” Het doel is om alle mogelijke obstakels te vermijden die ze met Friday The 13th hebben ondervonden.

In 2018 verhinderde een rechtszaak van Victor Miller, mede-schepper van Friday The 13th, dat Gun Interactive nieuwe content toevoegde aan het spel. Als gevolg van de licentiegesprekken tussen Gun Interactive en Miller zal Friday The 13th op 31 december 2023 worden verwijderd.

Een Nieuwe Horizon

Maar deze uitdagingen hebben Gun Interactive niet ontmoedigd. “Na het succes van Friday The 13th hadden we veel potentiële partners die ons benaderden over het omzetten van hun IP in games,” onthulde Hobbs. Het contact met Kim Henkel was echter de doorslaggevende factor. Beide partijen deelden een sterke interesse in het creëren van een nieuw spel, wat uiteindelijk heeft geleid tot de ontwikkeling van The Texas Chain Saw Massacre.

Wat komt er verder nog aan?

In andere nieuws, er zijn onlangs vroege gameplay-beelden gedeeld van Hollowbody, een door Silent Hill geïnspireerd “tech-noir” survival horrorspel dat zich afspeelt in een apocalyptische Britse stad.

Conclusie

Met de toewijding van Gun Interactive om nauw samen te werken met IP-eigenaren en hun vastberadenheid om uitdagingen te overwinnen, belooft The Texas Chain Saw Massacre een nieuwe mijlpaal te worden in de wereld van asymmetrische horrorspellen. Bij Panda Bytes houden we u op de hoogte van alle ontwikkelingen rond dit spannende nieuwe project.

Share this post :

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest

Online Partner Voor Onlineaanwezigheid

JOUW ONLINE PRESENCE KAN (NOG) BETER. WETEN HOE?
Laatste Nieuws
Categorie

Abonneer op onze nieuwsbrief

Word lid van onze Panda Bytes-nieuwsbrief en ontvang het laatste film- en tech-nieuws rechtstreeks in je inbox! Mis niets, meld je nu aan!
Scroll to Top

what you need to know

in your inbox every morning