Transformers: Rise of the Beasts zorgt voor een sterke heropleving van de franchise na negen jaar

“Transformers: Rise of the Beasts”, de zevende film in de Transformers-serie, noteert het beste openingsweekend voor de franchise in bijna een decennium.

Het opwindende openingsweekend

Transformers: Rise of the Beasts heeft het beste openingsweekend voor de franchise in bijna tien jaar behaald. De film, het zevende deel in de live-actie filmfranchise, is gebaseerd op de gelijknamige speelgoedlijn en mediafranchise van Hasbro/Takara Tomy. Met in de hoofdrollen Dominique Fishback en Anthony Ramos, speelt de film zich af in de jaren ’90 en volgt het twee archeologen die zich midden in een strijd bevinden tussen Unicron en de Autobots. Hierbij is het noodzakelijk dat laatstgenoemde samenwerkt met de op dieren lijkende Transformers, ook wel bekend als Maximals.

Impact op de Box Office

Volgens Deadline zorgt de box office van Transformers: Rise of the Beasts voor een grote heropleving van de franchise. Het openingsweekend zal naar verwachting een binnenlandse brutowinst van $60 miljoen opleveren, iets lager dan de oorspronkelijke verwachtingen, maar ruimschoots boven de sterk verminderde verwachtingen van het begin van het weekend.

Dit is het beste 3-daagse totaal voor de franchise sinds de uitgave van Age of Extinction in 2014 ($100 miljoen), waarmee het de opbrengsten van The Last Knight uit 2017 ($44,6 miljoen) en Bumblebee uit 2018 ($21,6 miljoen) ruimschoots overtreft.

Een nieuw tijdperk voor Transformers?

De lange pauze tussen de Transformers films is deels te wijten aan de lauwe box office run van de spin-off Bumblebee. Hoewel de eerste vier Transformers films enorme brutowinsten boekten, leek het erop dat de afnemende opbrengsten de franchise ten onder zouden doen gaan. Echter, het lijkt erop dat het geduld van de franchise zijn vruchten heeft afgeworpen.

Hoewel de box office van Transformers: Rise of the Beasts nog niet kan concurreren met de vroege Transformers franchise, is het een enorme stap in de goede richting. De film heeft ook de op twee na hoogste Rotten Tomatoes score van de gehele franchise. Met deze twee factoren in overweging, zou dit kunnen betekenen dat de toekomst van de franchise voorlopig veilig is.

Wat brengt de toekomst?

Dit is goed nieuws, want Transformers: Rise of the Beasts is slechts het eerste van de Transformers-projecten uit de jaren 2020. Naast het eigen teasen van een onverwachte Transformers crossover, wordt het gevolgd door Transformers One in 2024 en een paar Beasts-sequels. Het blijft afwachten of deze vervolgprojecten kunnen voortbouwen op de voorwaartse beweging van deze film, maar als dat zo is, zou de franchise beter dan ooit kunnen terugkeren, zowel kritisch als commercieel.

 

Share this post :

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest

Online Partner Voor Onlineaanwezigheid

JOUW ONLINE PRESENCE KAN (NOG) BETER. WETEN HOE?
Laatste Nieuws
Categorie

Abonneer op onze nieuwsbrief

Word lid van onze Panda Bytes-nieuwsbrief en ontvang het laatste film- en tech-nieuws rechtstreeks in je inbox! Mis niets, meld je nu aan!
Scroll to Top

what you need to know

in your inbox every morning