Wat de successen van Johnny Depp’s nieuwe film betekenen voor zijn Hollywood comeback

Johnny Depp’s rol als Lodewijk XV in Jeanne du Barry

Johnny Depp’s vertolking van Lodewijk XV in Jeanne du Barry wordt nu al geprezen door critici. Kan deze kleine Franse film zijn Hollywood comeback inluiden? Fans en critici vragen zich af of het succes van Jeanne du Barry een comeback voor Johnny Depp in Hollywood kan betekenen.

Depp’s nalatenschap strekt zich uit van de jaren ’90 met zijn succesvolle samenwerkingen met Tim Burton tot de jaren ‘2000 toen het culturele icoon Jack Sparrow werd geboren. Echter, in de late jaren ’10, na de controverse rond Amber Heard en een reeks mislukte blockbusters, leek Johnny Depp’s nalatenschap in troebel water te zijn beland. Maar met de recente onthullingen uit de rechtbank en zijn down-to-earth persoonlijkheid, is Johnny Depp terug in het hart en het hoofd van het publiek.

Jeanne du Barry: Niet uw typische Johnny Depp film

Jeanne du Barry lijkt niet op een typische Johnny Depp film. Johnny Depp is niet de ster van de film, noch speelt hij een buitenissig personage. In plaats daarvan is Jeanne du Barry een low-key buitenlandse film waarin Depp voor het eerst in het Frans acteert. De film volgt het leven van Jeanne du Barry, een vrouw van arme afkomst die opklom in het hof van Lodewijk XV en zijn laatste maîtresse werd. Johnny Depp mag dan wel de beruchte Lodewijk XV spelen, maar de focus van de film ligt duidelijk op du Barry.

De nieuwe film van Depp is een hit in Cannes – en tekent een Hollywood comeback

Op het Cannes Film Festival 2023 ontving Jeanne du Barry een staande ovatie van zeven minuten. In een interview met Deadline prees Cannes Festivaldirecteur en Franse criticus Thierry Frémaux de film, noemde het een “prachtige film”, een “succes”, en “Johnny Depp is er magnifiek in”. Vanuit de positieve feedback uit Cannes is er een buzz dat Johnny Depp op weg is naar een Hollywood comeback.

Johnny Depp’s film comeback kan in gevaar komen door slechte recensies

Het Cannes Film Festival staat op zichzelf en weerspiegelt niet noodzakelijkerwijs een breder publiek. Zo heeft Jeanne du Barry momenteel 51 procent op Rotten Tomatoes op basis van 31 recensies. Hoewel dit een kleine steekproef is, lijken de recensies verdeeld, met sommige mensen die Depp’s vertolking prijzen, terwijl anderen beweren dat hij te weinig doet.

Hebben Johnny Depp & Hollywood elkaar nodig in 2023?

Johnny Depp heeft zijn stempel gedrukt als acteur en speelt graag gitaar in verschillende bands, waaronder The Hollywood Vampires. Depp voelt zich op zijn gemak in ensemblestukken, zoals The Wolf in Into the Woods. Het spelen in kleinere films zoals Jeanne du Barry zou hem misschien beter passen dan een terugkeer naar blockbusters.

Johnny Depp’s nalatenschap in Hollywood

Hoewel Johnny Depp misschien naar Californië is gekomen om muzikant te zijn, heeft hij zich sinds de jaren ’90 toegewijd aan de kunst van het acteren. Controverses en slechte recensies hebben zijn nalatenschap geschaad, maar dat wist zijn overvloed aan iconische rollen die nog steeds levendig zijn in het publieke bewustzijn niet uit. Jeanne du Barry kan Depp’s Hollywood-imago doen herleven, maar Depp zal altijd relevant blijven voor de cultuur.

Share this post :

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest

Online Partner Voor Onlineaanwezigheid

JOUW ONLINE PRESENCE KAN (NOG) BETER. WETEN HOE?
Laatste Nieuws
Categorie

Abonneer op onze nieuwsbrief

Word lid van onze Panda Bytes-nieuwsbrief en ontvang het laatste film- en tech-nieuws rechtstreeks in je inbox! Mis niets, meld je nu aan!
Scroll to Top

what you need to know

in your inbox every morning