Wat Gebeurde Er Na Netflix’s ‘Depp v. Heard’ Documentaire?

De geruchtmakende rechtszaak van Johnny Depp en Amber Heard

De zeer gemediatiseerde rechtszaak tussen Johnny Depp en Amber Heard is onderwerp van een nieuwe documentaire. Geregisseerd door Emma Cooper, gaat ‘Depp v. Heard’ over een driedelige reeks die de impact van sociale media op het proces onderzoekt, waarbij Depp zijn ex-vrouw aanklaagde wegens smaad. Het proces van Depp tegen Heard, waarin beide partijen elkaar beschuldigden van huiselijk geweld, was een wereldwijd media-evenement en werd ‘het eerste TikTok-proces’ genoemd.

De Documentaire

De documentaireserie, oorspronkelijk uitgezonden op Channel 4 in het VK eerder dit jaar, werd in augustus wereldwijd uitgebracht op Netflix. Maar wat was nu de uitspraak van de Depp v Heard rechtszaak?

De Uitspraak

Depp klaagde zijn ex-vrouw Heard aan wegens smaad over een opiniestuk uit 2018 in The Washington Post, waarin ze schreef dat ze een overlevende was van huiselijk geweld. Hoewel Depp niet bij naam werd genoemd, beweerden zijn advocaten dat er valselijk werd geïmpliceerd dat hij haar tijdens hun huwelijk fysiek had mishandeld. Heard diende later een tegenclaim in, bewerend dat Depp een lastercampagne tegen haar had opgezet. Na de rechtszaak bevond een jury Heard aansprakelijk voor drie gevallen van smaad. Depp werd $10 miljoen toegekend aan compenserende schadevergoeding en $5 miljoen aan punitieve schadevergoeding. Maar vanwege de beperkingen van de staat Virginia werd het laatste bedrag verlaagd tot $350.000.

Gevolgen van de Zaak

Ondanks de gerechtelijke uitspraak blijven de controverses rond zowel Depp als Heard de gemoederen bezighouden. Heard zal haar rol van Mera hernemen in het vervolg van Aquaman, terwijl Depp in mei verscheen op het Cannes Film Festival om de film Jeanne du Barry te promoten, wat ook tot verdeelde reacties leidde.

Conclusie

Terwijl de juridische strijd tussen Johnny Depp en Amber Heard is afgerond, blijft hun verhaal een belangrijk discussiepunt in de media en onder fans over de hele wereld. Wat de toekomst ook in petto heeft voor beide acteurs, hun geschiedenis en de rechtszaak zullen ongetwijfeld invloed blijven hebben op hun carrières en persoonlijke leven.

Share this post :

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest

Online Partner Voor Onlineaanwezigheid

JOUW ONLINE PRESENCE KAN (NOG) BETER. WETEN HOE?
Laatste Nieuws
Categorie

Abonneer op onze nieuwsbrief

Word lid van onze Panda Bytes-nieuwsbrief en ontvang het laatste film- en tech-nieuws rechtstreeks in je inbox! Mis niets, meld je nu aan!
Scroll to Top

what you need to know

in your inbox every morning