Double Dragon Gaiden: Rise of the Dragons – Een Noodzakelijke Beat ‘Em Up

“Double Dragon Gaiden: Rise of the Dragons” is een onmisbaar beat ’em up-spel en een bijna perfecte ode aan de franchise.

Terug in de tijd: De oorsprong van Double Dragon

Het jaar was 1987. Het beeld van twee stoere broers, Billy Lee in het blauw en Jimmy in het rood, weerklinkt nog steeds in de gedachten van de fervente gamers van weleer. Het doel was om Billy’s vriendin te redden, die net een flinke stomp in haar buik had gekregen voordat ze werd ontvoerd. Dit was de tijd waarin games als Final Fight (1989), TMNT (1989) en Streets of Rage (1991) nog niet bestonden. Ondanks dat Double Dragon niet de eerste arcade beat ’em up was, was het zeker één van de beste van die tijd.

De opkomst van de Draken: De essentie van Double Dragon Gaiden

Op 27 juli 2023 maken Billy en Jimmy Lee samen met enkele vrienden opnieuw hun opwachting in de straten van New York City in Double Dragon Gaiden: Rise of the Dragons. Na een nucleaire oorlog heeft het misdaadniveau een recordhoogte bereikt, mede door de vorming van vier dodelijke bendes.

Het Spel in Detail: Double Dragon Gaiden in actie

Bij het opstarten word je begroet met het iconische Double Dragon themalied om je enthousiast te maken. Er is uiteraard meer aan het verhaal, dat wordt verteld via prachtig ontworpen stilstaande frames. Zoals vermeld hebben Billy en Jimmy twee vrienden meegebracht: Uncle Matin, een krachtpatser met sterke worstelbewegingen, en Billy’s vriendin Marian.

Verbeterde grafische kracht: Een kijkje in de wereld van het spel

Dankzij de verbeterde grafische kracht van moderne consoles ten opzichte van de technologie uit 1987, kunnen we alle lichamen van de dode bendeleden zien opstapelen op het scherm. Een nieuwe welkome toevoeging die steeds vaker voorkomt in moderne beat ’em ups is de mogelijkheid om te wisselen met een secundair personage.

Spelmechanismen: De kracht van keuze

Er zijn ook een flink aantal ontgrendelbare personages en het spel maakt er geen geheim van. Sterker nog, tijdens het selecteren van het personage zie je enkele ??? in slots voor deze personages. Double Dragon Gaiden: Rise of the Dragons speelt, nou ja, zoals de originele Double Dragon, wat geweldig is. Je spiergeheugen zal onmiddellijk activeren voor Jimmy & Billy, inclusief het uitvoeren van Billy’s beruchte nekbrekende hurricane kick.

Conclusie: Een hommage aan de originele serie

Double Dragon Gaiden: Rise of the Dragons is zeker een mondvol titel, maar wat het biedt is precies wat een fan van de originele serie zou willen. Het spel is vertrouwd en leuk, de toevoeging van tag-swap is geweldig, en het niveauontwerp en de mogelijkheid om extra personages te ontgrendelen bieden veel herspeelbaarheid. Als je een fan bent van Beat ’em ups en de Double Dragon franchise, dan is dit een must-have, vooral zodra de online co-op functie wordt uitgebracht na de lancering.

Share this post :

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest

Online Partner Voor Onlineaanwezigheid

JOUW ONLINE PRESENCE KAN (NOG) BETER. WETEN HOE?
Laatste Nieuws
Categorie

Abonneer op onze nieuwsbrief

Word lid van onze Panda Bytes-nieuwsbrief en ontvang het laatste film- en tech-nieuws rechtstreeks in je inbox! Mis niets, meld je nu aan!
Scroll to Top

what you need to know

in your inbox every morning