De Terugkeer van John Woo: Silent Night

Actiefilmliefhebbers opgelet: de legendarische regisseur John Woo, bekend van epische actiefilms als The Killer en Hard Boiled, maakt zijn langverwachte terugkeer naar Hollywood met Silent Night. Na meesterwerken zoals Mission Impossible 2 en Face Off te hebben afgeleverd in Hollywood, keerde Woo terug naar Hong Kong. Nu is hij echter weer terug, en wel op een heel bijzondere manier.

Een Actievolle Stilte

Silent Night vertelt het rauwe wraakverhaal van een vader, Godlock (gespeeld door Kinnaman), die moet toezien hoe zijn jonge zoon tijdens kerstavond verstrikt raakt in een gang-gerelateerd vuurgevecht en sterft. Na zelf zwaar gewond te raken, wat hem zijn stem kost, zweert Godlock wraak en begint hij aan een intensieve training. Wat deze film uniek maakt? Er is bijna geen dialoog. Na een schot in zijn keel aan het begin van de film, blijft het hoofdpersonage zonder stem. Een uitdaging die Woo graag aanging: “Hoe laat je het publiek een verhaal zonder dialoog accepteren en raak je ze diep met het verhaal, zodat ze begrijpen dat ze niets missen?”

Kinnaman: Meer dan Woorden

Hoofdrolspeler Kinnaman wordt in deze film tot het uiterste gedreven. Zijn fysieke transformatie, als hij vechttechnieken leert en in vorm komt voor de confrontatie met het bendelid dat verantwoordelijk is voor de dood van zijn zoon, is ronduit indrukwekkend. Volgens Woo “was hij altijd zeer toegewijd en trainde hij elke dag, repeteerde en trainde voor alle actiescènes. Zijn acteerwerk? Dat deed hij vooral met zijn ogen. Zijn blik vertelt ontelbare verhalen en emoties.”

Share this post :

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest

Online Partner Voor Onlineaanwezigheid

JOUW ONLINE PRESENCE KAN (NOG) BETER. WETEN HOE?
Laatste Nieuws
Categorie

Abonneer op onze nieuwsbrief

Word lid van onze Panda Bytes-nieuwsbrief en ontvang het laatste film- en tech-nieuws rechtstreeks in je inbox! Mis niets, meld je nu aan!
Scroll to Top

what you need to know

in your inbox every morning